x

Lai nodrošinātu web lapas satura kvalitāti un apkopotu apmeklētāju statistiku, Izdevniecības Rīgas Viļņi mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Vairāk par sīkdatnēm lasiet ŠEIT. Vai Jūs piekrītat šo sīkdatņu izmantošanai?

✘ Nepiekrītu ✔ Piekrītu

— Vecmammas zelta receptes —

Žurnāla “100 labi padomi” speciālizlaidumā “Latviešu pavārgrāmatu zelta izlase” esam apkopojuši mūsu rīcībā esošās klasisko ēdienu receptes – ēdienu, ko ikdienā un svētkos galdā cēla vecmammas un mammas un ko reizēm tik ļoti kārojas. Arī tāpēc, ka šiem ēdieniem ir bērnības garša. Vairākām zelta izlasē iekļautajām receptēm līdzi dodam arī īsu pastāstu, piemēram, par to, kāpēc ēdienam ir šāds nosaukums vai kā laikmetu griežos tas ir transformējies, jo nereti maltītes vērtību ceļ tieši stāsts.

Vari izmēģināt šo

◈Nacionālais dārgums – pelēkie zirņi
◈ Soli pa solim: kā tikt pie ideālā speķarauša

◈ Biezpiena sacepums un plācenīši

◈ Sātīgas putras ziemai

◈ Biezpiena sacepums un plācenīši

◈ Dzērveņu debesmanna

◈ Ķīseli ēdu! Piena, šokolādes un ābolu ķīselis ar piena bubertu

◈ Kurzemnieka lepnums – sklandrausis. Divas variācijas

◈ Īsteni latviska maltīte no pupiņām

◈ Kartupelis mundierī – vienkārši un veselīgi

◈ Modernā Latvijas virtuve – kā izcept perfektu pīles krūtiņu

◈ Karbonāde, kādu cep tikai Latvijas laukos. Lietpratēja padomi

◈ Nav ko piebilst. Līdakas kotletes

◈ Dzidrā buljona zupa. Kā to izvārīt patiešām dzidru

◈ Klasiska mērce