x

Lai nodrošinātu web lapas satura kvalitāti un apkopotu apmeklētāju statistiku, Izdevniecības Rīgas Viļņi mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Vairāk par sīkdatnēm lasiet ŠEIT. Vai Jūs piekrītat šo sīkdatņu izmantošanai?

✘ Nepiekrītu ✔ Piekrītu

— Jaunumi —

Jauns 100 Labi padomi speciālizlaidums

Ēd garšīgi un tievē!

 

Var jau teikt, ka tas ir banāli – kā tuvojas pavasaris, tā vairums ķeras pie diētas vai pat gavēšanas. Un tāpat kā visam citam, ko ļaudis dara masīvi un kampaņveidīgi, vērienīga rezultāta nebūs, ja vien neķersies pie lietas nopietni. Vārdu nopietni, lūdzu, attiecini nevis uz “40 dienas pie maizes un ūdens”, bet gan uz iedziļināšanos sava organisma vajadzībās. Un, iespējams, tas būs daudz lielāks izaicinājums par striktu diētu, kuras plāns tev iepaticies noplēšamajā kalendārā.

Daudz vieglāk ir sekot kāda vārdā nesaukta lietpratēja norādēm, cik olu vai gramu vārītu rīsu apēst brokastīs, pusdienās un vakariņās, nevis izstudēt savu ķermeni, izprast vielmaiņas procesus, salāgot fizisko slodzi ar katras ēdienreizes apjomu. Turklāt darīt to “uz visiem laikiem”, ne tikai šo pavasari. Tas tiešām ir grūti, jo prasa gan zināšanas, gan iedziļināšanos, gan laiku. Tomēr ir vērts to darīt, jo tikai tas ēdiens, kas garšo un ir tīkams acīm, cilvēku dara priecīgu. Bet prieks, kā zināms, ir dzīves būtiskākā garšviela.

Tāpēc šajā žurnāla 100 labi padomi speciālizlaidumā Ēd garšīgi un tievē apkopojām receptes, kas aicina baudīt ēdienu – pēc iespējas veselīgāku, dažādāku, gardāku.

žurnāla 100 labi padomi galvenā redaktore
Signe Šēnfelde


Seko mums: Facebook.com/100labipadomi

Publicēts: 29.03.2019.